4 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 2:44
No menu items!

Ponta: Vanghelie să se ocupe de integrarea romilor, nu de maghiarii din Sectorul 5

spot_img

Ponta: Vanghelie să se ocupe de integrarea romilor

Preşedintele PSD Victor Ponta a fost întrebat, luni, ce părare are despre propunerea lui Marian Vanghelie de a organiza un miting de susţinere a elevei din Covasna, el întrebând, la rândul lui, jurnaliştii dacă Vanghelie are o problemă cu maghiarii în Sectorul 5.

“Au o problemă cu maghiarii în Sectorul 5? În Sectorul 5 au o problemă cu integrarea romilor şi cu Ferentariul şi domnul Vanghelie, cu sprijinul meu, să se ocupe de integrarea romilor. De maghiari ne ocupăm cu alţii”, a spus Ponta. Premierul a arătat că problema romilor ne afectează pe toţi, având în vedere faptul că românii nu sunt capabili să aibă programe eficiente de integrare a reprezentanţilor acestei minorităţi.

“Repet, imediat după ce rezolvăm problemele cu maghiarii din Sectorul 5, la modul foarte serios trebuie ca, alături de Guvern, alături de agenţii, alături de toată lumea, de ambasade străine care vor să ajute, să ne ocupăm de integrarea romilor, pentru că problema romilor ne afectează pe toţi prin faptul că nu suntem capabili să avem programe eficiente de reintegrare a lor”, a adăugat Victor Ponta.

Liderul PSD a spus, totodată, că şi președintele Traian Băsescu ar trebui să ajute în această problemă a integrării romilor, şi nu să trimită scrisori.”Iar dacă domnul preşedinte vrea să intrăm în Schengen, ar trebui să ne ajute cu chestia asta, nu să ne trimită scrisori. Să meargă cu mine la domnul Vanghelie, să ne ocupăm de Ferentari, că domnul Vanghelie se ocupă de unguri acum. Să ne ocupăm noi”, a spus Ponta.

Preşedintele PSD Sector 5, Marian Vanghelie, a propus vineri, ca săptămâna viitoare să convoace în Bucureşti un miting de susţinere al elevei din Covasna care a primit amenințări, după ce, pe 15 martie, de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, a mers la școală purtând o bentiță cu tricolorul românesc.

S.Z.