1.6 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 8:13
No menu items!

Ponta va face o “vizită-fulger” la Chişinău. Întâlnirea cu politicienii moldoveni, amânată / UPDATE

spot_img

Liderul PSD vrea să aibă o discuţie cu partidele pro-europene din Republica Moldova

Ponta 3_SZ

  • UPDATE

Premierul Victor Ponta şi-a anulat vizita la Chişinău, motivul fiind instabilitatea politică din Republica Moldova.

Anularea vizitei a fost anunţată şi pe site-ul modovean unimedia.info, care a relatat că prim-ministrul României şi-ar fi amânat vizita neoficială pe care urma să o întreprindă în după-amiaza zilei de marţi, la Chişinău.

Liderul PSD, premierul Victor Ponta va efectua o “vizită-fulger” la Chişinău, potrivit presei moldovene. Surse politice citate de MEDIAFAX au precizat că Ponta doreşte să aibă o discuţie cu partidele pro-europene din Republica Moldova.

Portalul de ştiri din Moldova unimedia.info transmite, citând unele surse, că premierul Ponta va efectua o “vizită-fulger” la Chişinău.

Radio Chişinău transmite, citând surse din cadrul partidelor proeuropene, că un grup de politicieni europeni se va afla, marţi, la Chişinău, pentru a discuta cu partidele parlamentare despre situaţia politică din Republica Moldova.

Potrivit surselor, din delagaţie fac parte premierul român Victor Ponta, preşedintele comisiei pentru politică externă a Parlamentului European, Elmar Brok, preşedintele Alianţei Partidelor Liberale şi Democrate pentru Europa (ALDE), Graham Watson, precum şi un reprezentant al socialiştilor europeni.

“Premierul a avut, luni, unele convorbiri telefonice legate de o astfel de vizită”, au precizat, de asemenea, surse politice pentru MEDIAFAX.

Şi preşedintele Klaus Iohannis urma să efectueze o vizită la Chişinău, în perioada 22-23 ianuarie, dar şi-a amânat vizita în urma unei convorbiri telefonice avute, luni, cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, în urma căreia cei doi şefi de stat au fost de acord că în prezent nu sunt întrunite, în această ţară, condiţiile pentru vizita lui Iohannis şi au stabilit ca aceasta să aibă loc în perioada imediat următoare instalării noului guvern.