12.4 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 21:40

Ponta: USL nu mai există. Poate fi refăcut la Congresul PNL, dar nu cred

spot_img

Victor Ponta a anunțat, joi, că social-democrații sunt “disponibili” pentru refacerea USL, dacă liberalii vor decide acest lucru la Congresul PNL

Ponta_Antonescu

Premierul Victor Ponta a anunțat, joi, la Parlament, după Comitetului Executiv Naţional al PSD, că în cazul în care liberalii vor decide la Congresul PNL, ce va avea loc la sfârșitul lunii iunie, refacerea USL, democrat-liberalii sunt “disponibili” pentru acest lucru.

Dacă la Congresul PNL se va decide altfel, în sensul de a se reface USL, suntem disponibili, dar nu cred,că acum, la modul serios, e greu de crezut. Nu poate să fie (PNL n.r.) și în USL și în Alianța DA.

Victor Ponta
premier

Întrebat de jurnaliști dacă mai există USL, Ponta a răspuns: “Cred că l-a omorât domnul Antonescu de tot. L-a sufocat. N-are cum să fie și Alianța DA și USL, e cam complicat”. Ulterior, el a precizat că “după mariajul PNL-PDL, sigur că nu mai există (USL n.r.)”.

De asemenea, Victor Ponta a fost întrebat dacă reprezintă o amenințare pentru PSD fuziunea dintre PNL și PDL. “O fuziune între domnul Blaga și domnul Antonescu nu poate fi un pericol pentru nimeni. Să nu fie o fisiune, o fuziune e în regulă între dânșii, sunt doi oameni puternici politic, au câștigat toate bătăliile politice la care au luat parte până acum și cred că e în regulă. E foarte bine“, a spus Ponta.

Liderii PDL și PNL au căzut de acord să colaboreze în viitor, dar nu sub forma unei alianțe, ci a unei fuziuni, așa cum a anunțat președintele interimar al PNL, Crin Antonescu, înaintea rundei de discuții cu Vasile Blaga, care a avut loc, miercuri, la Parlament.

D.M.