27.2 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 11:06
No menu items!

Ponta stinge conflictul de la ROMATSA: îl numește pe director secretar de stat

spot_img

Ion Aurel Stanciu se va ocupa de aviația civilă

În plin scandal legat de iminenta grevă a controlorilor de trafic aerian, directorul ROMATSA, Ion Aurel Stanciu, a fost numit de Victor Ponta în funcţia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor. Decizia a fost deja publicată, marţi, în Monitorul Oficial.

În același timp, premierul l-a numit pe fostul fotbalist gălățean și fost consilier municipal Marius Humelnicu în funcția de secretar de stat la Ministerul Transporturilor, responsabil de sectorul feroviar. Potrivit unei alte decizii, Virgil Dragoş Titea este eliberat din funcţia de secretar de stat, responsabil de aviația civilă, în locul său fiind instalat Ion Aurel Stanciu.

Controlorii de trafic aerian ROMATSA au anunţat, luni, că vor intra în grevă generală din 1 septembrie, dacă cele 14 revendicări pe care le au nu vor fi soluţionate, ei susţinând că problemele lor sunt „de viaţă şi de moarte” şi privesc siguranţa călătorilor. Odată cu demiterea lui Stanciu de la conducerea ROMATSA, sindicaliștii ar putea să renunțe la greva generală și vor avea o nouă rundă de discuții la Ministerul Transporturilor.

Andrei Tudor