23.3 C
București
sâmbătă, 10 iunie 2023 - 23:36
No menu items!

Ponta știa de flagrantul ce i se pregătea lui Dragnea. Vasilescu: Nu era un flagrant, ci o provocare, pregătită de DNA

spot_img

Victor Ponta a susținut, vineri seara, că Liviu Dragnea a fost avertizat de „o persoană foarte importantă din SRI” că urmează să i se facă un flagrant, în perioada în care era vicepremier în cabinetul Ponta.

Ponta a fost întrebat într-o intervenție telefonică la B1 daca a mers să discute cu Maior și Coldea legat de acest subiect. „Domnul Dragnea mi-a zis hai să vorbim că uite ce era să se întâmple. Eu m-am dus, era vorba de un vicepremier din guvernul meu, și am zis dom’ne ce faceți totuși, în ce țară trăim? Dar, după cum ați văzut eu nu știam în acel moment niciun fel de detalii, habar nu aveam, decât că urmează să vină un domn în birou la Dragnea să îi dea ceva”, a susținut Ponta.

Întrebat dacă era vorba de Valentin Preda, Ponta a confirmat: „Da”.

Ulterior, spune Victor Ponta, a înțeles ce s-a întâmplat „din ce a publicat instanța”, respectiv „un polițist care a încălcat legea, copia documente, și un domn care a încălcat legea că a luat documentele alea copiate, să i le duca lui Dragnea, au fost sancționați de justiție dar de fapt ei au muncit pentru Dragnea”.

întrebat de unde știa Dragnea că urma să i se organizeze un flagrant de către DNA, Ponta a precizat: „De la o persoană foarte importantă din SRI, care l-a și salvat”.

„Nu înţelegeţi că documentele pentru Vali Preda şi pentru consilierul din DNA erau, de fapt, pentru Liviu Dragnea. Ei doreau să-i facă flagrant lui Liviu Dragnea în birou la Ministerul Dezvoltării. Eu l-am zis că nu se poate, că e vicepremier. Vali Preda care a adus nişte documente de la Ţel Drum în Ministerul Dezvoltării, credeţi că le adusese pentru el. Nu, le adusese pentru Dragnea, de aceea doreau să-i facă flagrantul, a susținut anterior Ponta

Ulterior, Lia Olguța Vasilescu a precizat, pe Facebook, că nu era vorba de un flagrant, ci de o provocare. „Știa, am înțeles! Dar care «flagrant»? De fapt era o provocare! Unui secretar de stat i se dau niște documente care, chipurile, ar fi interesante pentru Dragnea și secretarul de stat da fuga sa le ducă, sa-și facă și el o relație mai buna cu șefii… O asemenea provocare au încercat procurorii și in dosarul meu. Eliminată, scurt, de instanța! Așa cum ar trebui eliminată orice proba fabricata…”, a scris Vasilescu.

Valeriu Motoc