15.4 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 3:40
No menu items!

Ponta spune că vrea să scape de falșii revoluționari

spot_img

Premierul Victor Ponta i-a promis, marţi, reprezentantului unei asociaţii de revoluţionari că îşi va face timp pentru o discuţie cu aceştia, împreună cu ministrul muncii. El a subliniat însă că nu va fi de acord să acorde  indemnizaţii celor care au obţinut fraudulos certificatele de revoluţionar.

Victor Ponta le-a spus jurnaliștilor că a cerut secretarului de stat responsabil şi preşedintelui comisiei parlamentare să clarifice situația certificatelor obţinute fraudulos.

„S-au acordat în mod fraudulos mii de certificate de revoluţionar. S-au acordat de către domnul Costin de la PDL, care e în închisoare, s-or fi acordat şi de domnul Cutean de la PSD, care e şi el în închisoare (…), important este că nu sunt de acord să dăm bani celor care au obţinut în mod fraudulos certificatele. Acuma avem mai mulţi revoluţionari decât au fost vreodată pe stradă în ’89. O să mă înjure, o să strige, o să facă în toate felurile, dar nu dau bani publici celor care au obţinut în mod fraudulos”, a spus premierul, făcînd aluzie la incidentele petrecute luni, când reprezentanții Blocului Național al Revoluționarilor au  pichetat sediul central PSD și au scandat lozinci împotriva președintelui de onoare PSD Ion Iliescu și a actualului guvern.

Istoria relațiilor PSD cu Blocul Național al Revoluționarilor, condus de altfel de membrul PSD Dorin Maior Lazăr, este complicată. BNR a fost foarte activ în timpul protestelor din ianuarie 2012 din Piața Universității. În mai 2012 Ion Iliescu fusese ales președinte onorific al Blocului Național al Revoluționarilor dar aceștia, ulterior, s-au declaratdezamăgiți de atitudinea premierului Victor Ponta.

După referendumul pentru înlăturarea lui Traian Băsescu de la președinție, Federaţia Blocul Naţional al Revoluţionarilor 1989 (BNR 1989), care are în componenţa sa un număr de 133 de Asociaţii de Revoluţionari, reprezentată legal de Dorin Maior Lazăr, a depus o plângere împotriva președintelui suspendat la biroul Procurorului general Laura Codruţa Kovesi, acuzându-l de „fapte săvârşite împotriva poporului român”.(S.S.)