10.8 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 23:42

Ponta spune că plăteşte acum preţul pentru “îndrăzneala” de a-l suspenda pe Băsescu

spot_img

Premierul a explicat, într-o postare pe Facebook, ce semnificație are pentru el ziua de 29 iulie

Ponta_Basescu_SZ

Premierul Victor Ponta a arătat, într-o postare pe contul său de Facebook, că ziua de 29 iulie 2012, când a avut loc referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu, va rămâne pentru el ca un moment extraordinar, comparabil doar cu ziua de 22 decembrie 1989. El a adăugat că “era de așteptat” să plătească “prețul pentru <<îndrăzneala>> de atunci”.

Pentru mine ziua de 29 iulie va rămâne întotdeauna un moment extraordinar, comparabil doar cu ziua de 22 decembrie 1989. În 2012 a fost ziua în care 7,4 milioane de cetățeni au votat la Referendum ca să își ia țara înapoi de la un personaj politic sinistru – Băsescu, un Regim brutal și detestat la fel ca cel comunist și un Sistem de Propagandă la fel de feroce și puternic atunci ca și acum!

Crin Antonescu și cu mine am fost atunci liderii acelui fenomen excepțional – avem meritul de a-l fi reprezentat și vina de a nu fi dus la capăt voința oamenilor!

Sigur că până azi au supraviețuit și au câștigat mulți dintre cei înfrânți atunci de voința populară (ceea ce fac acum Blaga, Predoiu, MRU, Macovei etc. este doar o confirmare pentru cei care încă mai aveau iluzii). Și era de așteptat ca eu și Crin (plus Liviu Dragnea, Radu Stroe și mulți alți inițiatori) să platim prețul pentru “îndrăzneala” de atunci.

Dar vreau să-mi exprim convingerea absolută că am avut atunci dreptate și să arăt recunoștința mea pentru cei 7,4 milioane de români care au crezut cu sinceritate că democrația și dreptatea pot fi nu doar vorbe goale, ci principii de funcționare pentru o societate normală. Nu a fost posibil atunci, nu e posibil acum, dar cred că în viitor va fi!

Victor Ponta
premier, postare pe Facebook

R.D.