16.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 14:59

Ponta: Sper să nu avem pierderi umane din cauza viiturilor Dunării

spot_img

Victor Ponta va cere ajutorul Armatei pentru inundații, dacă problemele nu vor fi înlăturate de ISU, Poliție sau Apele Române.

Ponta 3_SZ

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la Palatul Victoria, că speră ca viiturile Dunării să nu provoace pierderi de vieți omenești, dacă instituțiile statului își vor face datoria.

Sper să nu avem pierderi umane din cauza viiturilor Dunării, dacă fiecare instituție își face datoria“, a declarat Ponta, în cadrul unui Comandament pentru situații de urgență.

Prim-ministrul a anunțat că vicepremierul Liviu Dragnea va merge la Craiova, unde se va organiza un comandament regional care să coordoneze măsurile necesare în județele din sudul țării amenințate de viiturile de pe Dunăre.

Domnul vicepremier Dragnea va merge acolo și va coordona toate instituțiile din zonă. Asta înseamnă autorități deconcentrate, autoritățile locale, ISU, tot ceea ce avem la dispoziție în toate județele din sud, pentru că mai repede de o săptămână nu vom putea să stăm liniștiți. Viiturile care vin din Serbia, din amontele Dunării reprezintă un pericol extrem de ridicat și e nevoie de concentrarea tuturor forțelor.

Victor Ponta

premier

De asemenea, Ponta a precizat că Guvernul va solicita ajutorul Armatei la inundaţii în cazul în care problemele nu vor putea fi înlăturate cu ajutorul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Poliţei, Apelor Române şi autorităţilor locale.

Azi nu este nevoie să intervină, dar să fie pregătită. Dacă nu reuşim cu forţele de la Poliţie, de la ISU, de la autorităţi locale şi Apele Române, vom apela şi la Armată“, a subliniat premierul.

Duminică, vicepremierul Liviu Dragnea a anunţat că debitul Dunării va atinge un nivel maxim de 13.500 metri cubi pe secundă până pe 22 mai, iar viitura va staţiona 4-5 săptămâni în România, existând un risc nu de depăşire a digurilor, ci de rezistenţă a acestora.

D.M.