5.1 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022 - 1:18
No menu items!

Ponta: Sper ca PNL să propună pentru Transporturi un profesionist, cu experiență politică și imagine bună

spot_img

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, că aşteaptă, duminică, din partea PNL ca pentru Ministerul Transporturilor să fie propusă o persoană cu experienţă politică, imagine foarte bună şi un profesionist în domeniu. El a precizat că „oficial” nu a respins nici un nume deoarece nu a primit nici o propunere „oficială”.

Șeful Guvernului este „absolut convins că este interesul meu şi al PNL ca cel care va ocupa funcţia de ministru al transporturilor, de luni practic, că luni trebuie să depună jurământul, este o persoană cu experienţă politică, cu imagine foarte bună şi profesionist în domeniu”.

Nu am respins o propunere oficială, pentru că nu mi s-a făcut o propunere oficială, ce a spus domnul Antonescu aseară este adevărat, propunerea mi se va face mâine, după şedinţa PNL

Victor Ponta
prim-ministru
(pentru Mediafax)

El a amintit că în acordul USL este prevăzut dreptul prim-ministrului de a refuza sau a avea un ultim cuvânt în cazul miniştrilor, dar că până în prezent nu a fost niciodată cazul să invoce acest drept. „Sunt convins că nu va fi cazul nici mâine”, a conchis Ponta.

Conducerea PNL va decide duminică propunerea pentru funcţia de ministru al transporturilor. Victor Ponta va trimite, luni dimineaţa, preşedintelui Traian Băsescu noua nominalizare pentru funcţia de ministru al transporturilor, interimatul său expirând.

Mai multe nume au fost vehiculate în ultima perioadă, inclusiv cel al lui Nini Săpunaru, despre care liderul PNL, Crin Antonescu, a spus că se află printre propuneri – Marius Nicoară, Teodor Atanasiu.

Valeriu Motoc