3.1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 21:42
No menu items!

Ponta: Singurul merit al Președinției este comunicatul de presă. Blaga ar trebui să știe cum a fugit Hayssam

spot_img

Comentând extrădarea lui Omar Haysam, premierul Victor Ponta a enumerat instituțiile care au contribuit la reușita acestui demers, fără a include și Administrația Prezidențială, al cărei singur merit ar fi doar emiterea unui comunicat.

Am fost evident tot timpul informat când s-a plecat spre Siria și când s-au întors. Apreciez faptul că este un succes al unor instituții ale statului și vreau să le nominalizez: Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe, Ministerul Apărării Naționale, Ministerul de Externe, Ministerul de Interne și Ministerul Justiției. Acestea sunt instituțiile implicate. Pe la televizor o să vedeți tot felul de oameni care vorbesc despre acest caz, eu vă spun cine a muncit ca să se întâmple acest lucru

Eu nu cunosc vreun rol al Președinției. Aa, ba da. A dat comunicatul de presă

Victor Ponta
prim-ministru

Referindu-se la declarația lui Vasile Blaga, care a spus că acum am putea afla cum a plecat Hayssam, Victor Ponta a spus că liderul PDL era ministru de interne în momentul fugii sirianului.

Poate află şi el după cinci ani, ca ministru de interne, mă rog, dar Blaga este un monument de lipsă de tact, ca să nu spun mai mult. Deci, aflăm şi noi, în 2006, în afară de caporalul Blaga, cine a mai fost de vină că s-a putut întâmpla aşa ceva

Victor Ponta
prim-ministru

Administrația Prezidențială a transmis, vineri dimineață, un comunicat de presă prin care anunța aducerea în țară a lui Omar Hayssam, înaintea oricărei instituții implicate direct în procedurile de extrădare.