Ponta: Singurul candidat cu un profil prezidențial este Crin Antonescu

Premierul a declarat într-un interviu la DCNews că, dacă va candida împotriva fostului lider liberal, nu va folosi atacuri la persoană

Ponta_Antonescu

Singurul candidat care are un profil prezidențial este Crin Antonescu, a declarat joi premierul Victor Ponta, precizând că, ”foarte probabil”, pe 1 august își va anunța intenția de a candida la prima funcție în stat. Șeful Executivului a mai spus că Traian Băsescu este ridicol, însă el va continua ”să conducă” România dacă alegerile vor fi câștigate de Vasile Blaga sau de Klaus Iohannis.

”Antonescu știe că n-aș fi candidat niciodată împotriva lui. Dar dacă revine, în condițiile actuale, voi candida împotriva lui. El trebuie să știe că nu-l voi ataca personal”, a declarat Victor Ponta. Acesta a mai spus că vor exista, cu siguranță, două tururi de scrutin, și că oricine intră în turul al doilea va fi un candidat puternic.

”Foarte probabil, pe 1 august, la Consiliul Național, voi anunța intenția de a candida (…) Cred că va fi un scor strâns, singurul candidat care are un profil prezidențial este, cu sigurnață, Crin Antonescu”, a arătat Ponta. Șeful Executivului a adăugat că există oameni politici care au devenit ridicoli atunci când au fost în postura de a candida la prezidențiale.

”Au fost oameni politici, și nu dau nume, care au căzut în ridicol. Când oamenii râd de tine, e clar că nu te vor vota. Cred că domnul Băsescu este, azi, ridicol (…) Da, eu voi candida, cu dorința foarte clară de a schimba tot ce a fost rău în partea cealaltă. Eu cred că oricine va câștiga, Blaga sau Iohannis, tot Băsescu va fi președinte”, a mai spus Ponta.

Premierul României a declarat, la începutul lunii iunie, că PSD îşi va anunţa candidatul la preşedinţie pe 1 august, fiind dispus să îşi asume acest rol dacă va reieşi că el este cel mai bine cotat om din partid.

C.C.

NICIUN COMENTARIU