1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 5:16
No menu items!

Ponta: Singura soluţie e ca CSM să dea aviz şi Băsescu să numească un procuror general

spot_img

Ponta: Singura soluţie e ca CSM să dea aviz

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că el poate să atace într-un fel sau altul faptul că Daniel Morar nu mai este legal în funcţie şi că probabil va câştiga, însă, din cauza legilor existente, singura soluţie este ca membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) să dea aviz şi şeful statului să numească un procuror general.

Întrebat dacă ia în calcul să facă un demers în instanţă prin care să atace avizul dat de CSM lui Daniel Morar, de prelungire a mandatului la Parchetul General, Ponta a precizat că se va gândi la acest lucru, dar a subliniat că nimeni nu poate să numească pe cineva interimar la această instituţie.

“O să mă gândesc. Am primit punctul de vedere al specialiştilor azi noapte târziu, azi l-am studiat, l-am discutat şi cu alţi specialişti, evident că o să încercăm în continuare să…. Problema e următoarea: eu pot să atac într-un fel sau altul faptul că domnul Morar nu mai este legal în funcţie şi probabil o să şi câştig, dar nu poate nimeni să numească pe cineva interimar. Conform legii doar procurorul general poate, ori nu avem procuror general”, a spus Ponta.

El a subliniat că, din cauza prevederilor legislative existente, singura soluţie este ca CSM să dea aviz şi şeful statului să numească un procuror general. “Deci, singura soluţie este ca CSM să dea un aviz şi preşedintele să numească un procuror general că atunci practic deblocăm toate celelalte probleme”, a adăugat Ponta.

R.D.