23.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024 - 16:00
No menu items!

Ponta se operează din nou la genunchi, în Turcia

spot_img

Premierul Victor Ponta a declarat că este posibil să plece în Turcia pentru câteva zile, pentru o nouă intervenţie chirurgicală la genunchi

57963-ponta-barba-l-465x390

Este foarte posibil să mai trebuiască să mai fac încă o operaţie la genunchi, dar nu e nimic atât de grav ca data trecută, e doar ce nu s-a reuşit data trecută.

declarație Victor Ponta pentru Romania TV

Pe durata acestui nou concediu, vicepremierul Gabriel Oprea ar urma să fie din nou premier interimar. Ponta a spus că „dacă vor fi câteva zile de absenţă, evident e vicepremierul Oprea care mă suplineşte fără niciun fel de problemă”. Premierul a adăugat că de această dată nu va mai fi vorba de câteva săptămâni de repaus, ci doar de câteva zile.

În cele câteva săptămâni în care a stat în Turcia, șefia guvernului a fost preluată de vicepremierul Gabriel Oprea, iar președinția partidului, de Rovana Plumb.

Premierul Victor Ponta a fost internat în 14 iunie la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde s-a operat la genunchiul stâng. El s-a întors în ţară pe 8 iulie, iar pe 13 iulie s-a prezentat la DNA, pentru audieri. Premierul a declarat atunci, la ieşirea de la DNA, că va mai reveni în fața procurorilor în luna august, când se va finaliza expertiza financiar-contabilă dispusă în cauză.

Victor Ponta este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor în dosarul Turceni – Rovinari, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat, între 2007 și 2008.