7.9 C
București
duminică, 18 aprilie 2021 - 6:15

Ponta: Scandalul făcut de PNL poate avea ca efect stoparea fondurilor europene pentru România

Președintele PSD a criticat luni  moțiunea pe fonduri europene depusă de liberali săptămâna trecută

Ponta_SZ 2

Președintele PSD, premierul Victor Ponta, a criticat luni, în deschiderea reuniunii Biroului Permanent Național al partidului, moțiunea pe fonduri europene depusă de liberali săptămâna trecută. Ponta a apreciat și că “dorința noului PNL, de a avea ei toată puterea fără să știe ce să facă cu ea, e un lucru rău pentru România”.

Vreau să arătăm foarte clar demagogia moțiunii pe fonduri europene (a PNL – n.r.), pe lângă faptul că nu are fundament – am preluat în 2012 cu 7 % absorbție, suntem la 55 % – dar am și guvernat împreună, adică împreună cu liberalii am reușit aceste succese, chiar dacă acum ne critică pentru ele. Însă, există un singur efect negativ: scandalul non-stop făcut de PDL-PNL la Bruxelles poate să ducă la ideea că “românii acolo se ceartă, e rău că le-am dat fonduri europene, mai bine le oprim, cum s-a întâmplat în 2011”. Și mi-aș dori ca, în Camera Deputaților, colegii noștri să facă un apel la seriozitate și la responsabilitate.

Victor Ponta
premier, președinte PSD

În opinia lui Ponta, Germania poate oferi un exemplu foarte bun României prin colaborarea dintre creștin-democrați și social-democrați. “Și poate înțelegem și noi din exemplul ăsta inteligent că putem lucra împreună și că dorința noului PNL, de a avea ei toată puterea fără să știe ce să facă cu ea, e un lucru rău pentru România“, a adăugat premierul Victor Ponta.

R.D.