3 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 3:28
No menu items!

Ponta: România va participa strategic şi operaţional la coaliţia împotriva grupării Stat Islamic

spot_img

Statele Unite au anunţat că peste 40 de ţări vor participa, într-un fel sau altul, la coaliţia împotriva jihadiştilor din cadrul grupării Statul Islamic

Ponta 3_SZ

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, că România sprijină coaliţia internaţională împotriva grupării teroriste Statul Islamic şi va lua parte la ceea ce este decis strategic şi operaţional în cadrul acestei coaliţii.

Din toate discuţiile cu toate instituţiile statului, pot să afirm deja public sprijinul României pentru coaliţia internaţională care se formează în vederea combaterii organizaţiilor teroriste, Statul Islamic, este vorba despre Siria şi Irak. Este vorba despre un efort internaţional, la care România, aşa cum a făcut întotdeauna în ultimii ani, va participa cu ceea ce se decide din punct de vedere strategic şi operaţional.

Victor Ponta
premier

Victor Ponta a precizat că, la fel cum România a avut o poziţie foarte clară legată de agresiunea Federaţiei Ruse în Ucraina, la fel are o poziţie foarte clară, dar şi implicare în ceea ce înseamnă un efort internaţional de combatere a unei organizaţii clar teroriste.

De asemenea, premierul a menționat că ministrul de externe şi cel al apărării au transmis poziţia României partenerilor din comunitatea transatlantică şi internaţională.

Statele Unite au anunţat că peste 40 de ţări vor participa, într-un fel sau altul, la coaliţia împotriva jihadiştilor din cadrul grupării Statul Islamic, iar Forţele americane au efectuat pentru prima oară un atac aerian asupra unui obiectiv al jihadiştilor în apropiere de Bagdad.

Pe 14 septembrie, gruparea teroristă a revendicat a treia decapitare a unui occidental – execuţia prin decapitare a angajatului umanitar britanic David Haines. Imaginile video sunt în concordanță cu cele ale decapitărilor filmate a doi jurnaliști americani, James Foley și Steven Sotloff, luna trecută.

 D.M.