1.6 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 10:29
No menu items!

Ponta: România nu va avea probleme cu gazele şase luni

spot_img

Victor Ponta susține că, pe termen scurt, România are rezerve necesare de gaze pentru a nu se confrunta cu “niciun fel de problemă”

Victor-Ponta

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că situaţia în regiune se deteriorează şi că se opresc gazele. El a arătat că a discutat dimineaţă cu ministrul Energiei, Răzvan Nicolescu, şi România are rezerve necesare astfel încât pe termen scurt, respectiv şase luni, nu sunt probleme.

Ne interesează pentru că suntem partidul de guvernământ şi avem obligaţia guvernării. Vedeţi că situaţia în regiune se deteriorează, se opresc gaze. Azi de dimineaţă am stat cu ministrul Energiei şi vreau să dau un semnal de acum, imediat, că pentru România pe termen scurt, şase luni, nu e niciun fel de problemă, avem rezervele necesare.

Victor Ponta
premier

El a arătat că cel mai important lucru în acest moment este ca în toată scena politică să existe stabilitate şi predictibiliate. “Principala responsabilitate privind stabilitatea se îndreaptă către noi ca fiind partidul cel mai mare din coaliţia de guvernare. Vreau să vă rog pe toţi în toate structurile pe care le reprezentaţi – Parlament, structuri locale, Guvern – să daţi acelaşi mesaj că e o perioadă în care România are nevoie mai mult decât orice de seriozitate şi stabilitate“, a spus Ponta.

Declarația premierului vine în contextul în care, luni, a expirat ultimatumul rus acordat Kievului, potrivit căruia Ucraina trebuie să plătească o datorie de aproape 2 miliarde de dolari. Nu vor mai fi alte amânări pentru Ucraina pentru plata livrărilor de gaz rusesc, a anunţat, luni dimineaţă, Gazprom. Kievul va trebui, de acum înainte, să plătească în avans pentru gazul rusesc.

 D.M.