12.8 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 13:39

Ponta: România este pregătită pentru Schengen, dar alegerile din anumite ţări pot constitui probleme

spot_img

Ponta: România este pregătită pentru Schengen, dar alegerile din anumite ţări pot constitui probleme

România este pregătită pentru Schengen, dar alegerile din anumite ţări ar putea constitui probleme în finalizarea acestui proces, a declarat miercuri premierul Victor Ponta.

“Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene (CE) a spus şi astăzi ceea ce am spus şi noi tot timpul: că România este pregătită pentru intarea în Schengen. Probabil, însă, situaţia politică, alegerile din anumite ţări, vor constitui probleme în primirea noastră în Schengen”, a spus Ponta, în şedinţa de guvern, precizând că îi va transmite şi preşedintelui CE, Jose Manuel Barroso, la întâlnirea pe care o va avea, luni, cu acesta, la Bruxelles, că România este pregătită pentru Schengen.

Primul ministru a amintit că în Marea Britanie există dispute privind deschiderea pieţei muncii şi a cerut miniştrilor români de externe şi muncă să se implice în acest caz. Victor Ponta a adăugat că pentru Schengen contează şi “lobby-ul personal” şi a apreciat că şi preşedintele Traian Băsescu îşi va folosi relaţia sa foarte bună cu Germania.

România îndeplineşte condiţiile specifice pentru intratea în Schengen, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Mark Gray, după prezentarea principalelor puncte din raportul MCV. Un alt purtător de cuvânt al CE a declarat că este imposibil de prevăzut, în momentul de faţă, o dată privind aderarea la Schengen a României şi Bulgariei.

R.D.