21 C
București
marți, 18 mai 2021 - 19:30

Ponta: România este pregătită pentru a rezista în caz de tulburări regionale

spot_img

Stabilitatea politică și macro-economică este un avantaj în contextul de securitate din Europa

Ponta_Guvern 2

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat că a transmis agenţiilor de presă străine acreditate la Bucureşti că România are o situaţie politică şi economică stabilă, într-o regiune supusă unor diverse instabilităţi, şi că este pregătită ”pentru a rezista în caz de tulburări”.

Ponta a explicat că este vorba de un mesaj de stabilitate în România, într-o regiune care încă este supusă instabilităţilor de toate tipurile, respectiv financiare, politice sau economice.

Contextul regional este marcat de războiul din Ucraina, de criza monetară din Rusia, de stagnarea din Zona Euro și de perspectiva venirii la putere a forțelor extremiste în Grecia.

”România este azi mai bine pregătită ca niciodată. Are un preşedinte legitim, ales, care îşi va prelua mandatul duminică, are un guvern care tocmai a obţinut un vot covârşitor de încredere în Parlament, avem bugetul negociat şi aprobat cu instituţiile internaţionale, avem buffere şi la Banca Centrală, şi la Ministerul de Finanţe, şi avem o economie sănătoasă, inclusiv în ceea ce priveşte aprovizionarea cu resursele energetice. Deci, vreau să transmitem un mesaj foarte clar de stabilitate şi de faptul că suntem pregătiţi pentru a rezista în caz de tulburări”, a spus Ponta.

Acesta a adăugat că situația descrisă nu este doar meritul Guvernului, ci al tuturor instituţiilor şi al cetăţenilor.