10.1 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 14:14

Ponta revine în public la o conferință a companiilor din Italia. Mesaj de susținere pentru asfaltatorii de la Astaldi

spot_img

ponta

Premierul Victor Ponta a apărut joi într-un eveniment public al companiilor din Italia, pentru prima dată după operația suferită în Turcia, și a transmis un mesaj de susținere pentru firma Astaldi, care are mai multe contracte de lucrări publice de infrastructură.

Ponta a afirmat că va fi prezent sâmbătă, împreună cu reprezentanții Astaldi, la inaugurarea lotului II al autostrăzii Nădlac-Arad, și că speră ca tot Astaldi să facă autostrada și spre București.

Declarațiile au fost făcute în conferința ”Italy&Romania – Building together”, care a avut loc în București, la care a participat și ministrul de Externe italian Paolo Gentiloni. Prezența premierului a fost o surpriză, în contextul în care era de așteptat ca revenirea într-un eveniment public să se facă exact sâmbătă, în județul Arad. Organizatorii conferinței – Ambasada Italiei și Institutul Italian de Comerț Exterior – au fost anunțați de prezența lui Ponta mercuri seară.

În cursul zilei de joi, Comisia Europeană a transmis că vineri, la sediul Guvernului, va avea loc semnarea Programului Operațional pentru Infrastructură Mare (POIM), la care vor participa Ponta și comisarul european pentru politici regionale Corina Crețu.

 Alte declarații relevante din cadrul conferinței:

Victor Ponta

  • Aş dori să le mulţumesc întreprinderilor italiene care au participat la proiectele de infrastructură din România. Bineînţeles că infrastructura, după părerea mea, este locul pe care România ar trebui să se concentreze cel mai mult. Este adevărat că acum avem o piaţă a muncii flexibilă. Avem multe oportunităţi, dar, dacă nu avem infrastructură, va fi foarte dificil să dezvoltăm tot ceea ce înseamnă business şi ţară.
  • Mâine, la prânz, la sediul Guvernului, împreună cu doamna Corina Creţu, comisarul european pentru politici regionale, România va semna oficial Programul pentru Infrastructură Mare. Este vorba despre 12 miliarde de euro alocaţi exclusiv infrastructurii care, practic, de luni sunt pe masă. Politica, în România, este ca în Italia. Se concentrează întotdeauna pe lucrurile cotidiene. Peste ceva vreme, când ne vom reîntâlni, sper să spun că România este o ţară care, după 4, 5, 6 ani, a înregistrat creştere economică, a făcut reforme economice de care are nevoie.

Eurgen Teodorovici, ministru de Finanțe

  • Luna aceasta, vom lansa un nou pachet de legi pe achiziții publice, care va fi în vigoare de la 1 ianuarie.
  • Ministerul Transporturilor a promis că va face o listă cu ”claim-uri” (cereri pentru plata facturilor neonorate – n.r.) ale companiilor de construcții. Contați pe Ministerul Finanțelor pentru plăți neonorate, facturi restante, astfel încât să vă puteți duce la capăt treaba.
  • Prin noua legislație a achizițiilor, orice companie care întârzie lucrările dispare din contractele publice.