Ponta: Regimul sistemului de educaţie va fi modificat, pentru profesori

Guvernul va reduce norma de ore pentru profesorii cu grad didactic I şi vechime în muncă de peste 25 de ani, ceea ce va majora veniturile acestora din ore suplimentare

profesor-tabla

Regimul sistemului de educaţie va fi modificat, astfel încât lucrurile nedrepte comise împotriva profesorilor să fie corectate, a anunţat premierul Victor Ponta.

Sper ca, prin ordonanţa pe care o adoptăm astăzi (joi – n.r.), care ţine de regimul sistemului de educaţie, îndreptăm foarte multe din lucrurile nedrepte care au fost comise împotriva profesorilor şi facem în aşa fel încât să avem un sistem din ce în ce mai bun.

Victor Ponta
premier

MEDIAFAX a anunţat, săptămâna trecută, citând surse oficiale, că Guvernul va reduce norma de ore pentru profesorii cu grad didactic I şi vechime în muncă de peste 25 de ani, ceea ce va majora veniturile acestora din ore suplimentare, şi intenţionează să reducă şi vârsta de pensionare, tot pentru profesorii cu grad I.

Măsurile au fost discutate deja în Executiv şi există un acord la nivelul Guvernului pentru aplicarea acestora, au precizat atunci sursele citate.

R.D.

NICIUN COMENTARIU