10.1 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 11:45

Ponta: Putem să facem o alianță cu PP-DD și la nivel parlamentar

spot_img

Victor Ponta a declarat, luni, că există discuții pentru o alianță cu PP-DD în teritoriu și nu a exclus o posibilă colaborare și la nivel parlamentar

Ponta_Victor_SZ

Premierul Victor Ponta a anunțat, luni, la Palatul Parlamentului, după ședința PSD-UNPR-PC de la grupul PSD, din Senat, că există discuții pentru o alianță cu PP-DD în teritoriu și nu a exclus o posibilă colaborare cu aceștia și la nivel parlamentar.

Faptul că practic în teritoriu peste tot o să se schimbe majoritățile și cam în toate județele majoritatea va fi PNL-PDL – acum ce să fac, noi suntem cei care am adus atâția consilieri PNL, că era USL, acum plătim faptul că am fost corecți atunci și față de această situație. O să încercăm pe cât posibil, chiar și în opoziție, să nu fim singuri și putem, evident, și discutăm în teritoriu cu cei de la PP-DD, pentru că ei mai sunt în Consiliile Județene. Putem să facem o alianță la nivel de Parlament, dacă este vorba de proiecte legislative comune.

Victor Ponta
premier

Premierul a fost întrebat dacă, în urma unei colaborari locale și parlamentare, cei de la PP-DD vor fi cooptați și la Guvernare. “Nu am discutat așa ceva, am discutat însă de faptul că ei cu siguranță nu vor să treacă în alianța pro-Băsescu – alianța Iohannis-Blaga și atunci e normal să putem să colaborăm și la nivel parlamentar și la nivel local. Nu știu în câte județe, dar știu că ei se apucă de modificat toate majoritățile, PNL-PDL, și o să vedem în funcție de cum se derulează lucrurile în continuare”, a precizat Ponta.

D.M.