2.4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 16:36
No menu items!

Ponta: Putem extinde sistemul de TVA redus și la alte produse alimentare

spot_img

Ponta: Putem extinde sistemul de TVA redus și la alte produse alimentare
foto: rnews.ro

Victor Ponta a afirmat miercuri că există posibilitatea de a extinde sistemul de TVA redus și la alte produse alimentare.

”Consumăm tot cât consumam și în 2000, doar că 75% a dispărut din zona fiscalizată. Și când ai un asemenea fenomen, evident că încerci și îl combați cu partea de control fiscal, dar îl combați și la sursă, nu doar la efect”, a spus Ponta.

”În al doilea rând va dovedi un proiect de succes și un angajament pe care mi-l iau. În mod sigur putem să extindem acest sistem și la alte produse alimentare. Practic, de succesul dintre Guvern și producătorii din industria de panificație depinde soarta celorlalți din industria alimentară, carne, alte produse la care putem să aplixcăm același sistem de TVA redus, tot în ideea combaterii evaziunii fiscale”, a mai spus premierul.

Totodată, Ponta a arătat că între realitate și realitatea contabilă există o mare diferență și că, din punct de vedere contabil, România pierde bani odată cu reducerea TVA-ului.

”Al treilea lucru: e o bătălie pe care o purtăm zilnic între realitatea contabilă și realitatea realitate. E adevărat, contabil, pierdem bani acum că am redus TVA-ul. Sunt măsuri economice care pe hârtie aduc pierderi pentru buget. Calculul matematic nu ține cu realitatea de zi cu zi”, a explicat Victor Ponta.

Potrivit primului ministru, peste aproximativ un an va face o evaluare asupra efectelor privind evaziunea fiscală.

”Probabil în 9-12 luni facem o evaluare asupra efectelor în ceea ce privește reducerea evaziunii fiscale și nivelul de încasări la buget”, a subliniat el.

Lucian Mera