3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 8:16
No menu items!

Ponta: PSD nu mai convoacă Congresul în martie

spot_img

Preşedintele PSD a precizat că va fi convocat doar Consiliul Național al partidului, care va dezbate agenda politică a formațiunii până în 2019

Victor Ponta_Congres PSD_SZ

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, după şedinţa Biroului Permanent Național (BPN), că în luna martie nu va mai fi convocat Congresul, aşa cum s-a anunţat iniţial, ci doar Consiliul Naţional, care va dezbate agenda politică a partidului până în 2019 şi unde se vor face alegeri pentru conducerea acestui for.

Ponta a precizat, luni, că BPN a decis în ceea ce priveşte calendarul evenimentelor politice ale partidului în perioada următoare.

Președintele PSD a spus că, pe 30 şi 31 ianuarie, va fi convocat CExN al PSD, împreună cu grupurile parlamentare, pentru a stabili liniile prioritare, agenda politică a anului 2015 şi acţiunile parlamentare şi că la începutul lui martie va fi convocată Liga aleşilor locali PSD.

Preşedintele PSD a adăugat că, pe 20 şi 21 martie, va fi convocat Consiliu Naţional, care va dezbate agenda politică a PSD până 2019, va dezbate modificările la Statut şi va alege şi preşedintele acestui for. Întrebat dacă, în aceste condiţii, Congresul nu va mai fi convocat în luna martie, aşa cum s-a anunţat iniţial, Ponta a precizat că, potrivit statutului, Consiliul Naţional este forul care va convoca Congresul.

De asemenea, Victor Ponta a mai spus, răspunzând unei întrebări, că analiza referitoare la eşecul PSD din alegerile prezidenţiale va fi făcută în toate reuniunile forurilor partidului care urmează a fi convocate.