-0.9 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 2:13
No menu items!

Ponta promite combaterea evaziunii fiscale practicate prin intrarea în insolvență

spot_img

Victor Ponta Sursa Zilei

Premierul Victor Ponta a afirmat că noul Cod al insolvenței are ca scop combaterea evaziunii fiscale comise în ultima perioadă de firme care au intrat voluntar în insolvenţă pentru a nu plăti taxele la buget.

”Prin adoptarea Codului insolvenţei, domnul ministru al Justiţiei a lucrat mult la el, vreau să lovim exact unde avem probleme cu evaziunea fiscală: firme care intră în insolvenţă doar pentru a nu-şi plăti datoriile. Nu au nicio problemă, dar e mai uşor să nu plăteşti datorii, ci să dai lecţii la alţii. Dacă trei companii din acelaşi domeniu plătesc taxele şi una fraudează şi nu-şi plăteşte taxele evident că aceea este avantajată. (…) Să dăm un semnal foarte clar: cei care intră în insolvenţă doar ca să nu-şi plătească taxe la stat aceia se duc în faliment, direct. Nu-i mai protejăm”, a spus Ponta.

Proiectul Codului insolvenţei, aflat în dezbatere publică de luna trecută, prevede, la formularea unei cereri de deschidere a procedurii de insolvenţă, introducerea unei valori-prag şi pentru debitor, aceeaşi cu cea pentru creditor, respectiv de 40.000 de lei.

Pentru evitarea aprobării unor planuri de reorganizare susţinute de un număr mic de creditori, se introduce un criteriu suplimentar – minimum 30% din totalul masei credale.

Vlad Bârleanu