3.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 9:39
No menu items!

Ponta: Procurorul general şi şeful DNA, aleşi în urma unei selecţii conduse de viitorul ministru

spot_img

Procurorul general şi şeful DNA, aleşi în urma unei selecţii

Premierul Victor Ponta a anunţat că procurorul general şi şeful Direcției Naționale Anticorupție (DNA) vor fi selectaţi în urma unei proceduri care va fi condusă de viitorul ministru al justiţiei.

“Nu am făcut niciun fel de nominalizare şi nu am vorbit de niciun fel de nume, nici aici, la întâlnirea cu Secţia pentru procurori, nici cu altă ocazie. Am avut o discuţie despre procedură: dacă mergem pe procedura prevăzută în acest moment de lege, cu propunerea ministrului justiţiei, avizul CSM şi numirea de către preşedinte sau dacă mergem pe acea procedură discutată şi cu ministrul Pivniceru, şi cu Comisia Europeană, care presupune anumite etape discutate de doamna Pivniceru cu Secţia pentru procurori. Opinia membrilor Secţiei pentru procurori este de a merge pe o procedură de selecţie, cu toate acele etape. Am luat act de acest punct de vedere şi am spus foarte clar că nu vreau să facem propuneri decât dacă ne înţelegem asupra procedurii de urmat şi acesta este rezultatul”, a spus Ponta, la finalul dicuţiei de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

El a precizat că-l va informa telefonic pe preşedintele Traian Băsescu despre această concluzie, cu menţiunea că nu va exista “o procedură rapidă”.

Surse liberale au anunțat că miercuri, conducerea PNL se va reuni pentru a discuta despre nominalizarea unui nou ministru al justiției.

Sursa Zilei