3.1 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 0:03
No menu items!

Ponta: Probabil, zilele acestea mă văd cu Kovesi

spot_img

Ponta: Probabil, zilele acestea mă văd cu Kovesi

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, răspunzând unei întrebări a jurnaliştilor, că “probabil” zilele acestea se va vedea cu Laura Codruţa Kovesi, pe care a propus-o pentru funcţia de procuror şef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Ponta a precizat că, în condiţiile în care cei şase candidaţi pe care i-a propus la șefia Ministerului Public se vor “mişca” repede, astfel încât toate documentele să fie gata, el va adresa Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) rugămintea de a gândi o optimizare a calendarului de verificare a acestora.

“Astăzi şi mâine strângem toate documentele, pentru că trebuia să strângem planul de management, toate celelalte, de la cei şase candidaţi. În măsura în care se mişcă foarte repede candidaţii şi cu Ministerul Justiţiei şi avem toate documentele în timp, sigur că după aceea voi solicita Secţiei pentru procurori, îi voi ruga, dacă gândesc puţin o optimizare a calendarului”, a spus Victor Ponta.

Laura Codruţa Kovesi a fost propusă pentru funcţia de procuror şef al DNA. Premierul Victor Ponta, în calitate de ministru interimar al justiţiei, adresase Secţiei pentru procurori a CSM rugămintea de a analiza posibilitatea reconsiderării calendarului stabilit pentru cei şase candidaţi propuşi ca procurori.

R.D.