1.3 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 3:16
No menu items!

Ponta: Primarii decid dacă măresc taxele locale, însă nu vor primi cei 16% de la bugetul de stat

spot_img

Ponta: Primarii decid dacă măresc taxele locale, însă nu vor primi cei 16% de la bugetul de stat

Ordonanţa de modificare a Codului Fiscal care lasă la decizia primăriilor decizia de a crește sau nu taxele şi impozitele cu 16% va fi adoptată în şedinţa de guvern de astăzi, a confirmat premierul Victor Ponta.

Primăriile care aleg să nu mărească taxele locale cu 16% nu vor primi bani de la bugetul de stat, ca până acum, a precizat premierul subliniind că “indexarea doar cu rata inflaţiei e un lucru normal care s-a înfăptuit întotdeauna”.

 “Cei 16% pe care unii primari vor să-i încaseze merg în bugetul primăriei. Dacă nu se măresc taxele, nici nu mai vin cei 16% de la bugetul de stat. (…) E într-adevăr autonomie locală”, a precizat primul ministru, adăugând că “dacă le ajung banii din 2012 e foarte bine şi probabil sunt câteva comunităţi mai bogate. Dacă nu, însă, indexarea doar cu rata inflaţiei e un lucru normal care s-a înfăptuit întotdeauna”.

În luna decembrie Executivul a calculat majorarea taxelor și impozitelor locale pentru 2013 la nivelul de 16,05 procente, echivalentul ratei inflației în ultimii trei ani.

C.I.