24.2 C
București
vineri, 12 august 2022 - 0:23
No menu items!

Ponta: Prefecții care nu au fost la înălțimea așteptărilor vor fi schimbați

spot_img

ponta_oprea

Premierul Victor Ponta a declarat joi că prefecții care nu și-au îndeplinit sarcinile în județele afectate de intemperii vor fi schimbați.

„Vreau să avem o analiză exactă cine și-a făcut treaba, cine nu și, evident, să îi înlocuim pe cei care nu au fost la înălțimea așteptărilor. (…) O să vă anunțăm imediat ce luăm decizia. Voi discuta și cu domnul Oprea, cu domnul Dragnea am vorbit și azi-noapte, acum mă duc la Guvern și mă văd din nou cu domnia sa. Dacă sunt oameni care nu s-au ridicat la înălțimea așteptărilor, domnul vicepremier Oprea îmi va propune, așa cum a făcut și la Buzău, și luăm decizia imediat”, a precizat premierul, întrebat dacă vor fi sancțiuni la nivelul județelor Brăila și Constanța.

Prefectul de Buzău, Gabriel Baltă, a fost înlocuit din funcție miercuri, la propunerea vicepremierului Gabriel Oprea, din cauza modului defectuos în care a gestionat situația din județ în timpul viscolului din ultimele zile.

Premierul Victor Ponta a participat joi dimineață, la sediul MAI, la instalarea medicului Raed Arafat în funcția de secretar de stat, șef al Departamentului pentru situații de urgență.

Lucian Mera