4.6 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 16:51
No menu items!

Ponta: Poliţia Rutieră nu merge la autorităţile locale

spot_img

politia_rutiera

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, după şedinţa USL, că Poliţia Rutieră nu va merge către autorităţile locale, cel puţin o perioadă de câţiva ani de acum încolo.

“Am discutat, e o opinie majoritară în USL, Poliţia rutieră, cel puţin o perioadă – nişte ani de acum încolo – nu merge către autorităţile locale, rămâne în sistem centralizat”, a spus Ponta.

Premierul a precizat că România nu este încă pregătită pentru trecerea Poliţiei Rutiere către autorităţile locale. “Avem sancţiuni foarte dure şi trebuie să asigurăm şi faptul că nu vor exista abuzuri. Un sistem centralizat ne poate ajuta, evoluţia normală va fi să meargă la autorităţile locale, dar nu suntem încă pregătiţi. Am risca să dăm puteri foarte mari unei poliţii aflate în reorganizare, ceea ce ar naşte posibilitatea unor abuzuri. Poliţia Rutieră rămâne la nivel naţional”, a completat Victor Ponta.

El a precizat că nici inspectoratele şcolare nu vor trece la judeţe. “Educaţia naţională rămâne o politică la nivel central”, a mai spus Ponta.

Premierul Victor Ponta a mai precizat că marţi va avea loc o nouă şedinţă a USL, în care se va stabili care sunt structurile care vor fi cedate de ministere autorităţilor locale.  “Am stabilit să continuăm discuţiile în USL. Mâine va fi o şedinţă pentru a stabili înainte de aprobarea bugetului ce anume din structurile actuale ale ministerelor merge la autorităţile locale – direcţii agricole, de sănătate, judeţene de tineret, cultură, porturile la Dunăre, toate celelalte lucruri pe care autorităţile locale le pot gestiona mai bine”, a mai spus Ponta. Premierul a arătat că această trecere se va face “cu oameni şi cu bugete”.

R.D.