19 C
București
marți, 27 septembrie 2022 - 14:27
No menu items!

Ponta: PNL susține declarațiile oficialilor maghiari referitoare la România

spot_img

Premierul crede că liberalii fie au ordin de la PPE, fie încearcă să ajungă la Putere

ponta

Premierul Victor Ponta afirmă consideră că PNL susține declarațiile ambasadorului Ungariei la București și ale oficialilor maghiari privitoare la țara noastră, pentru că liberalii fie au primit „ordin de la PPE”, fie sunt „în stare de orice compromis” ca să ajungă la Putere.

O știre importantă, pentru că ne arată ce urmează pentru România în viitor – PNL susține declarațiile Ambasadorului Ungariei la București și ale oficialilor maghiari care privesc țara noastră. Întrebare (cu două posibile răspunsuri):

1. Au primit ordin de la PPE să spună asta (deci sunt doar slugarnici);
2. Sunt în stare de orice compromis ca să ajungă la Putere (ceea ce arată o capacitate de a fi ticăloși peste tot ce am văzut în ultimii 25 ani)!

Voi ce credeți?

Victor Ponta
prim-ministru

Secretarul executiv al PNL, Radu Carp, a declarat că, „de când Victor Ponta este în fruntea Guvernului, relația României cu Ungaria s-a înrăutățit semnificativ, în paralel cu un dezinteres profund al Guvernului pentru soarta românilor din țara vecină”.

Atunci când îi atacă pe oficialii maghiari, Victor Ponta uită să spună că Departamentul Politici pentru Românii de Pretutindeni din cadrul MAE sprijină pentru anul în curs doar trei proiecte ale românilor din Ungaria, dintr-un total de 140 de proiecte finanțate, cu o sumă mai mică de 30.000 de euro în total

Radu Carp
secretarul executiv al PNL

Carp precizează că „PNL este categoric împotriva autonomiei pe criterii etnice, dar sprijină orice formulă de descentralizare administrativă uniform aplicată la nivelul teritoriului național”.

De câteva zile, Victor Ponta condamnă „tăcerea” PNL vizavi de acțiunile sale în raport cu minoritățile naționale și cu statele vecine, considerând că aceasta se datorează apartenenței la PPE. Apartenența la o familie de partide europeană ar trebui însă să dea de gândit lui Victor Ponta: socialiștii europeni l-au izolat pentru că nu tolerează excesele etno-populiste și derapajele democratice ale primului-ministru

Radu Carp

Valeriu Motoc