13.5 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 21:54
No menu items!

Ponta: Participând la Congresul PPE, Băsescu încalcă din nou Constituţia UPDATE

spot_img

Preşedintele PSD, Victor Ponta, atenţionează! Băsescu va încălca din nou Constituţia participând, în calitate de preşedinte al României, la Congresul Partidului Popular European (PPE), pentru că şeful statului nu poate face politică şi implicit nu poate participa la manifestări ale unui partid politic.

„Nu am niciun fel de ostilitate faţă de niciunul dintre participanţi, am o singură problemă constituţională foarte gravă: conform Constituţiei României, preşedintele României, indiferent cum îl cheamă, nu face politică, nu este membru al vreunui partid politic şi nu participă implicit la manifestări ale unui partid politic. Domnul preşedintele Băsescu, ca de obicei, va încălca această regulă constituţională. Sigur că va trebui să spunem lucrul ăsta”, a declarat Ponta. El a subliniat că şi liderii USL sunt proeuropeni, dar nu dispuşi să îşi dea ţara pentru interese personale, aşa cum a făcut preşedintele Băsescu de foarte multe ori. (A.M)

UPDATE: Boagiu: Dacă premierul poate merge la mitinguri politice, preşedintele poate veni la Congresul PPE

La scurt timp după ce premierul Victor Ponta a atenţionat că prezenţa lui Băsescu la Congresul PPE este neconstituţională, vicepreşedintele PDL Anca Boagiu a ripostat. “Dacă premierul Victor Ponta are dreptul să participe la mitinguri politice, atunci preşedintele Traian Băsescu poate participa la Congresul PPE, ea atrăgându-i totodată atenţia preşedintelui PSD ar să se uite în Codul de bune practici politice. Atâta ştie, atâta poate, atâta spune. Codul de bune practici politice să sperăm că începe să-l frunzărească„, a declarat Boagiu.

Ungureanu: Băsescu nu încalcă în niciun fel Constituţia participând la Congresul PPE

Băsescu nu încalcă în niciun fel Constituţia participând la Congresul PPE, ci reprezintă România în calitate de şef de stat, a declarat, marţi, Mihai Răzvan Ungureanu, liderul Forţei Civice apreciind că este o practică normală ca şeful statului să ţină un discurs de bun venit. „Ca şef de stat invitat să participe la o manifestare internaţională de proporţii şi reprezentând România în această calitate, credem că e natural să exprime un cuvânt de bun venit. Sunt convins că dacă la Bucureşti ar fi avut loc dezbaterile congresului PES, organizatorii l-ar fi invitat pe preşedintele României în calitatea sa de reprezentant al naţiunii şi al statului pentru a ţine un cuvânt de bun venit. E o practică firească, protocolară, de bun simţ, care are precedent în organizarea altor evenimente internaţionale la Bucureşti”, a spus Ungureanu.