10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 4:48

Ponta: Parlamentul poate vota bugetul în ziua în care Iohannis depune jurământul

spot_img

Premierul va propune Parlamentului calendarul pentru adoptarea bugetului, iar potrivit acestuia, votul final ar putea fi dat duminică, pe 21 decembrie

Ponta_Guvern 2

Președintele PSD, premierul Victor Ponta, a precizat luni, după ședința Biroului Permanent Național al PSD, că va propune Parlamentului un calendar al adoptării proiectului de buget pentru 2015, proiect care va fi înaintat Legislativului vineri, 12 decembrie. Potrivit calendarului propus de premier, plenul Parlamentului ar putea da votul final pe acest proiect, duminică, 21 decembrie, când se va reuni pentru depunerea jurământului de către președintele ales Klaus Iohannis.

Referitor la bugetul pentru anul viitor, Ponta a mai precizat că, potrivit proiectului de lege, taxa pe construcțiile speciale va scădea de la 1,5% la 1%, va rămâne în vigoare reducerea CAS cu 5%, cota unică, dar și indexarea pensiilor, a indemnizațiilor și a alocațiilor pentru copii.

În aceeași conferință de presă, Victor Ponta a precizat că luni, pe 15 decembrie, va cere votul Parlamentului pentru restructurarea Guvernului.