4.6 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 19:39
No menu items!

Ponta: Până în 2018, regiunile istorice ale României vor comunica prin autostrăzi

spot_img

Ponta_sedinta

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, la Palatul Parlamentului, că până în anul 2018, pe baza tuturor strategiilor, a contractelor semnate și a fondurilor alocate, europene sau bugetare, România va avea o infrastructură mult îmbunătățită, fiecare regiune istorică a României urmând să aibă “o comunicare și o comunicație directă” cu celelalte regiuni.

Tot ceea ce vreau să facem din punctul de vedere al infrastructurii, la nivel național și la nivel local, trebuie să se încadreze într-o strategie pe care noi am lansat-o, și anume <<România 100>>. Deci, până în 2018, cred că avem datoria să facem o analiză la ceea ce a realizat România în acești 100 de ani. Prin modul în care am prezentat strategia pe autostrăzi, alocarea fondurilor europene, alături de fondurile publice din bugetul național, are ca scop ca în 2018 oricare regiune istorică a României să aibă o comunicare și o comunicație directă cu celelalte regiuni, Moldova, Transilvania, Banatul, Oltenia, Muntenia, Dobrogea.

Victor Ponta

premier

Premierul a punctat că “pentru a finaliza toate proiectele începute și rămase în diverse faze de execuție, nu 2 miliarde de lei, 20 miliarde dacă am aloca în acest moment nu ar fi suficient“, spunând că “pentru lucrări de infrastructură locală sunt mai puțini bani decât în 2010-2011, acei bani sunt absolut necesari pentru că se află la finalizarea a 10% din proiectele începute și neterminate din 2008 până în prezent“.

Victor Ponta a adăugat că, în anii următori, trebuie alocați mai mulți bani pentru proiectele locale, arătând că “un Guvern local – un primar, un președinte de Consiliu Județean, Consiliul Local sau Consiliul Județean – întotdeauna cheltuiește mai bine și mai eficient banii decât un Guvern Central“.

Ponta a ținut să le transmită președinților de Consilii Județene (CJ), reuniți la Palatul Parlamentului sub egida Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR), că deși o întregă propagandă lucrează împotriva lor, el și Guvernul îi vor sprijini în continuare.

Ştiu că e o perioadă în care o întreagă propagandă lucrează împotriva dumneavoastră. Şi eu vă zic doar să ştiţi că trebuia să vă aşteptaţi la aşa ceva pentru că dumneavoastră sunteţi votaţi, pentru că dumneavoastră aveţi încrederea cetăţenilor, pentru că nu puteţi fi bătuţi la vot altfel şi atunci evident că un aparat care vă invidiază şi un aparat care vă detestă va lucra împotriva dumneavoastră. Din punctul de vedere al Guvernului, acord tot sprijinul pentru toate proiectele dumneavoastră și pentru reprezentarea cetățenilor. Nici în 1989 n-au putut să ne împuște pe toți, deci cred că nici în 2014 n-o să se întâmple acest lucru. Cred că proiectele importante pe care le aveți pentru cetățenii țării le veți desfășura în continuare, vă veți face datoria față de ei și cei mai mulți dintre dumneavoastră probabil veți fi realeși în 2016, pentru că v-ați făcut datoria față de oameni.

Victor Ponta

premier

 Daniela Marinescu