21.9 C
București
vineri, 2 iunie 2023 - 11:19
No menu items!

Ponta, „om sucit”: Mihai Cristian Sebastian, retras de la Ministerul Dezvoltării

spot_img

Ponta, "om sucit": Mihai Cristian Sebastian, retras de la Ministerul Dezvoltării

Considerat un apropiat al cuplului Elena Udrea – Dorin Cocoș, Mihai Cristian Sebastian a fost retras din postul de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, la doar trei săptămâni de la numire.

Decizia a fost luată vineri de premierul Victor Ponta, după ce tot Victor Ponta îl numise în această funcţie la jumătatea lunii aprilie. În locul lui Sebastian, în postul de secretar de stat a fost numit Constantin Marius Banu.

Mihai Cristian Sebastian a lucrat ca director executiv la Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) în perioada 2009-martie 2011, iar ulterior a ocupat funcția de vicepreşedinte al Autorității Naţionale pentru Restituirea Propietăţilor.

În 2005-2007, el a fost director coodonator la RA-APPS cu responsabilităţi privind administrarea Clubului Floreasca, Hotelului Triumf, precum şi a vilelor de protocol Lac I, Lac II, Lac III.

Cu trei săptămâni în urmă, presa a relatat că premierul Victor Ponta a numit ca secretar de stat „un apropiat al cuplului Elena Udrea-Dorin Cocoş şi prietenul asumat al preşedintelui Traian Băsescu”.

În ianuarie anul trecut, numele lui Mihai Cristian Sebastian a apărut în dosarul fostului procuror Mihai Betelie, arestat pentru corupție. Procurorii DNA arătau, în documentele transmise instanței, că Betelie (procurorul şef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4) şi-ar fi exercitat influenţa conferită de funcţia sa asupra lui Mihai Sebastian (pe atunci  vicepreședinte al Autorității pentru Proprietăților).

Andrei Tudor