25.7 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 17:48
No menu items!

Ponta: Oltchim nu mai are pierderi și este eligibilă pentru credite

spot_img

Vineri expiră un nou termen din procesul de privatizare

oltchim

Societatea Oltchim SA nu mai are pierderi și este eligibilă pentru a contracta credite, a declarat vineri premierul Victor Ponta, în ziua în care expiră un nou termen pentru depunerea ofertelor de privatizare.

Cel mai probabil, nici la acest termen nu se vor prezenta ofertanți. Oltchim SA, controlată de stat prin Ministerul Economiei, se află în insolvență din ianuarie 2013.

”Toate măsurile de restructurare au fost aplicate”, a declarat Ponta.

În această perioadă, administratorii judiciari încearcă să asigure capitalul de lucru și să privatizeze activele viabile. De asemenea, statul negociază cu OMV Petrom preluarea rafinăriei Arpechim din Pitești, în contextul în care Oltchim are fluxuri de producție integrate cu această rafinărie.

Recent, ministrul Economiei Constantin Niță a declarat că statul va prelua rafinăria și o va da la pachet cu Oltchim, dacă investitorii sunt interesați să lucreze integrat. ”Sunt investitori care și-au exprimat intenția de a participa la licitație condiționat de vânzarea la pachet cu Arpechim. Și atunci noi avem datoria să pregătim acest proces”, a afirmat Niță.

V.B.