Ponta – oficial interimar la Cultură și vicepremier

Șeful statului a semnat revocarea din funcţie a ministrului culturii, Kelemen Hunor

basescu-ponta

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, vineri, decretul prin care premierul Victor Ponta este desemnat ministru interimar al Culturii, informează Administrația Prezidențială.

Potrivit sursei citate, șeful statului a semnat, vineri, decretul prin care se desemnează Victor Ponta ca ministru interimar al Culturii, viceprim-ministru.

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că UDMR va prezenta o nominalizare la Ministerul Culturii în termenul legal de 45 de zile.

Funcţia de ministru al Cuturii are şi o încărcătură politică, de viceprim-ministru care aparţine, conform negocierilor din coaliţie, celor de la UDMR şi dânşii vor face o nominalizare în termenul de 45 de zile prevăzut de Constituţie.

Victor Ponta
premier

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de presă de la Palatul Cotroceni, că a semnat revocarea din funcţie a ministrului culturii, Kelemen Hunor, menţionând că a aşteptat trei luni desemnarea unui înlocuitor sau a unui ministru interimar.

Kelemen Hunor declara, la finalul lunii septembrie, că mai face parte din Guvern, pentru că preşedintele Traian Băsescu nu a semnat încă decretul de schimbare a sa din funcţie. Liderul UDMR arăta că nu şi-a retras demisia şi că, în momentul în care şeful statului va semna, va pleca din Executiv.

 D.M.

NICIUN COMENTARIU