-1.3 C
București
sâmbătă, 29 ianuarie 2022 - 10:12
No menu items!

Ponta nu vrea să-l decoreze nici pe “eroul” din Apuseni, Marcel Opriș

spot_img

Opris Marcel_SZ

Premierul Victor Ponta refuză să contrasemneze decretul de decorare a șefului Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), Marcel Opriș. Decretul a fost transmis Guvernului de președintele Traian Băsescu, zilele trecute, iar motivul refuzului lui Ponta este – după cum a declarat chiar acesta miercuri – modul mai mult decât defectuos în care a acționat serviciul condus de Opriș în cazul accidentului aviatic produs în ianuarie, în Munții Apuseni, în urma căruia au murit pilotul Adrian Iovan și medicinista Aura Ion.

Băsescu a propus, prin acest decret, decorarea lui Marcel Opriş cu Ordinul Naţional Steaua României în grad de comandor.

Premierul a contrasemnat peste 200 de decrete de decorare din 2012 şi până în prezent şi l-a refuzat pe cel legat de Institutul Cultural Român (ICR), dar şi încă unul trimis zilele trecute, care încă nu a fost returnat, dar care nu va fi semnat de premier, şi anume pentru Marcel Opriş“, au explicat surse guvernamentale citate de MEDIAFAX.

Traian Băsescu a transmis Curţii Constituţionale a României (CCR) o sesizare care îl vizează pe Victor Ponta, legată de faptul că şeful Guvernului nu a contrasemnat o serie de decrete de decorare care vizau decorarea unora dintre cei care au condus ICR în perioada 2005-2012.

În sesizarea adresată CCR, preşedintele arată că premierul a refuzat nemotivat să contrasemneze decretele de decorare pentru Horia-Roman Patapievici, Tania Radu, Mircea Mihăieş şi Dan Croitoru, din fosta conducere a ICR.

R.D.