10.9 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 18:02

Ponta nu va mai ocupa nicio funcție de conducere în PSD

spot_img

Premierul a decis să nu mai aibă nicio funcție până când va demonstra în justiție că este nevinovat

Ponta

Premierul Victor Ponta a decis să nu mai ocupe nicio funcție de conducere în Partidul Social Democrat, până când nu-și va demonstra nevinovăția față de acuzațiile aduse de DNA, în dosarul în care este așteptat, luni, la audieri.

Decizia a fost anunțată staffului de conducere al partidului, dar pe pagina personală de Facebook, printr-o scrisoare în care se adresează cu „Stimaţi colegi, prieteni şi camarazi politici”.

„Există însă şi o situaţie nouă, specială, faţă de care trebuie să reacţionez: preşedintele PSD este anchetat de DNA (nu conteaza cum şi de ce!). Şi alţi colegi ai noştri au renunţat temporar la funcţiile politice pentru a-şi lămuri situaţia juridică. Iar eu nu pot să cer altora să facă un sacrificiu pe care eu nu sunt dispus să mi-l asum! Pentru a nu lăsa ca această situaţie să afecteze PSD, vă aduc la cunoştiinţă decizia mea de nu mai ocupa nicio funcţie de conducere în Partid până la momentul în care imi voi demonstra nevinovăţia faţă de acuzaţiile aduse (în ce mă priveşte nu funcţionează prezumţia de nevinovăţie prevazută de Constituţie!)”, scrie Ponta în mesajul adresat preşedintelui CN al PSD, Rovana Plumb, secretarului general al PSD, Andrei Dolineaschi, precum şi membrilor BPN, ai CeXN şi Consiliului Naţional al partidului.

De asemenea, Ponta spune că, dacă nu va avea nicio soluţie în justiţie, care să îi justifice nevinovăţia, „până la data congresului PSD”, nu va mai candida la nicio funcţie şi va „lupta din simpla şi onoranta calitate de membru de partid”. „Sunt din 2002 membru PSD şi sunt convins că întreaga mea viaţă politică se va desfăşura doar alături de acest partid şi de valorile pe care le reprezintă. Vreau să vă mulţumesc încă o dată dvs. şi tuturor membrilor PSD pentru onoarea suprema pe care mi-aţi făcut-o în 20 Februarie 2010 atunci când m-aţi ales ca lider al vostru. Deşi erau momente cumplit de grele pentru partid şi pentru ţară, am reuşit în peste 5 ani de bătălii politice să îndeplinim cele mai multe din aşteptările românilor care ne-au votat. Aţi fost mereu alături de mine, iar solidaritatea noastra ca echipă de conducere a PSD a fost un element determinant”, mai spune Ponta în mesajul său.

Victor Ponta consideră că anul 2016, este „un an extrem de important pentru PSD şi pentru România”.

Bătălia va fi foarte dură pentru că, iată, toţi cei care au slujit şi au reprezentat regimul Băsescu revin azi în funcţii şi fac ceea ce ştiu alături de Klaus Iohannis. Iar cei care în mod naiv credeau în noiembrie că «şi-au luat ţara inapoi» încep să înţeleagă că, de fapt, altţi au profitat de ei ca să puna iar stăpânire pe România!

Victor Ponta

Ponta mai spune că PSD a fost singurul partid în care a activat politic, pe care îl “iubeşte” şi cu care se va “mândri” mereu.

Valeriu Motoc