12 C
București
marți, 27 februarie 2024 - 21:22
No menu items!

Ponta: Nu sunt de acord cu propunerea ca avocaţii să nu aibă dreptul să fie în Parlament

spot_img
Ponta: Nu sunt de acord cu propunerea ca avocaţii să nu aibă dreptul să fie în Parlament
foto: realitatea.net

Premierul Victor Ponta, ministrul interimar al Justiţiei, a declarat vineri că nu este de acord cu propunerea ca avocaţii să nu aibă dreptul să fie parlamentari, motivând că ei sunt cei care ştiu să aplice legile şi care ştiu cu ce se confruntă în practică.

”În politică este mai uşor să fii mai demagog, mai pe placul poporului. Eu sunt dispus, de data asta, să nu fiu pe placul poporului, să vă spun eu cred că avocaţii trebuie să aibă în continuare dreptul de a fi parlamentari. Pentru că, de fapt, au cea mai bună experienţă şi cea mai bună expertiză pentru a face legi mai bune”, a declarat Ponta, la Congresul Avocaţilor.

Ponta a adăugat că nu spune acest lucru doar în faţa lor, ci l-a menţionat şi în Parlament.

„Legile bune sunt făcute de cei care ştiu să aplice legea şi ştiu cu ce se confruntă în practică. Adică noi scoatem pe cei care ştiu să facă legi şi să le aplice şi îi aducem pe cei care nu sunt în stare să fie nici membri ai unui barou? Nu sunt de acord cu propunerea populistă ca avocaţii să nu aibă dreptul să fie în Parlament. Dimpotrivă, cu cât mai mulţi avocaţi buni în Parlament, cu atât o să avem legi mai bune şi mai bine scrise”, a spus Ponta.

A.V.