9 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 23:40
No menu items!

Ponta: Nu plec de la Guvern. Vom vota pentru urmărirea penală a parlamentarilor

spot_img

Victor Ponta a susținut, luni, o conferință de presă, alături de liderii coaliției de guvernare

Ponta_SZ 1

Victor Ponta a declarat, luni, într-o conferință de presă, că, atâta timp cât va fi susținut de coaliția de guvernare, va rămâne la cârma Executivului. El a precizat că, marți, parlamentarii coaliției, alături de cei ai fostei ACL, vor respinge prin vot legea amnistiei și grațierii și vor vota pentru încuviințarea tuturor cererilor de urmărire penală sau arestare formulate de procurori.

Principalele declarații ale lui Victor Ponta:

Atâta timp cât am sprijinul coaliției parlamentare, sunt hotărât să rămân în postul de prim-ministru. Cred cu toată obiectivitatea că ACL nu are încă o echipă guvernamantală, un proiect care să ne asigure stabilitate. Intenționez să continui actul de guvernare alături de membrii coaliției de guvernare, să adoptăm cât mai repede bugetul.

E evident ca România are nevoie de o nouă legislație și de o nouă logistică privind votul compatrioților noștri din diaspora. Din acest punct de vedere, vreau să facem o comisie parlamentară și, la începutul anului 2015, să asigrăm legislația care să asigure participarea la vot a tuturor românilro. O să încerc să salvez prestigiul Ministerului Afacerilor Externe – domnul ministru Meleșcanu a încercat să ajute pe ultima sută de metri, dar e nevoie de o schimbare de legislație pentru ca, în decembrie 2016, votul în diaspora să se poata desfășura normal.

Referitor la PSD. Cred că electoratul ne-a dat ieri un mesaj puternic și că o perioadă ar trebui să avem decența, bunul-simț și înțelepciunea să tăcem din gură toți. Din acest motiv (…)voi avea grijă să păstrez acest partid unit și să ne despărțim drumul de toți cei care vor să-și aleagă alt drum în viață sau care vor să obțină beneficii personale.

Primul mesaj care trebuie să îl dăm este chiar mâine, în Camera Deputaţilor. Am vorbit şi în Camera Deputaţilor, cu domnul Zgonea, cu liderul grupului parlamentar, domnul Neacşu, şi, aşa cum am spus săptămâna trecută, în dezbatarea cu Klaus Iohannis, mâine (marţi – n.r.), nu doar cei de la PSD, ci şi toţi din coaliţie, vom vota pentru respingerea definitivă a legii amnistiei şi graţierii şi binenţeles pentru încuviinţarea cererilor Justiţiei.

În ultimul rând, vreau să le transmit celor peste 5 milioane de români care m-au votat că sunt foarte onorat pentru votul pe care mi l-au dat și să-i asigur că voi încerca să-i reprezint și să-i apăr.

Victor Ponta
premier, președinte PSD