6.9 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 10:50

Ponta nu mai vrea demisia lui Dragnea

spot_img

Victor Ponta a declarat luni că nu se impune demisia lui Livia Dragnea, după ce PSD nu a atins un scor de 40% la europarlamentare

Ponta_Dragnea

Deși duminică seara Victor Ponta l-a avertizat pe Liviu Dragnea că-i va cere demisia dacă PSD nu obține un scor de 40% la alegerile europarlamentare, se pare că avertismentul a fost doar o glumă. Luni, Ponta a susținut că nu se impune demisia lui Dragnea. Și nici demisia Gabrielei Firea, deși candidatul Alianței PSD-UNPR- PC la alegerile parlamentare parțiale, Gabriela Szabo, a pierdut colegiul în favoarea contracandidatului de la PNL.

Unde nu au mers lucrurile bine o să le analizăm, joi avem CExN, însă 16 mandate din 32 e mai mult decât ne-am propus“, a spus Ponta.

Întrebat dacă se impune demisia Gabrielei Firea, Ponta a răspuns: “Nici vorbă, haideţi să fim serioşi. Noi am câştigat judeţul Ilfov, în acel colegiu domnul Petrache i-a arătat domnului Antonescu ce înseamnă un adevărat baron plin de bani şi sunt convins că domnul Antonescu va lupta cu baronul Petrache.

El a menţionat faptul că singurul judeţ în care PSD nu e pe primul loc este Călăraşi.

În Călăraşi un alt baron, domnul Flipescu, probabil şi el înfierat de domnul Antonescu, noi am câştigat oraşul, dar pe judeţ, având primarii la dispoziţie, e în faţa noastră cu un procent sau două“, a spus Ponta.

Preşedintele PSD a spus că surpriza foarte plăcută pentru el a fost că PSD e pe primul loc, pentru prima dată în istoria sa, în Cluj, Arad, Braşov, Oradea, Maramureş, Satu Mare, Sălaj, şi ]n toate celelelate judeţe din Transilvania.

Întrebat dacă se impune demisia preşedintelui executiv Liviu Dragnea, pentru că nu a reuşit să obţină un scor peste 40%, Ponta a răspuns: “Acum ce trebuia, să ia 30 de mandate? 16 din 32 de mandate e peste ce am anticipat, în 2009 am avut zece mandate. Și suntem a patra delegaţie la nivel european în PES“.

R.D.