4.4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 16:40
No menu items!

Ponta nu mai trage cu Crin şi Voiculescu la căruţa suspendării

spot_img

Premierul Victor Ponta a infirmat, în seara de 31 octombrie, într-o intervenţie telefonică televizată, posibilitatea declanşării unei noi proceduri de suspendare a preşedintelui  Băsescu odată cu alegerile parlamentare de pe 9 decembrie. “Dacă domnul Băsescu nu mai face nimic prin care să încalce Constituţia, nu cred că este acum oportun să vorbim despre suspendare”, a spus Ponta susţinând că alegerile parlamentare reprezinta principala prioritate.
“Trebuie să câştigăm alegerile parlamentare cu majoritate absolută. În momentul în care USL va avea majoritate absolută în Parlament, eu nu cred că se va merge pe conflict, cred că preşedintele va numi un prim-ministru propus de USL“, a spus Ponta. El crede că va fi premier încă un mandat, pentru că a fost votat de USL pentru candidatura la această funcţie.
În acest punct al declaraţiei se întrevede totuşi posiblitatea unei suspendări: ”În cazul în care Băsescu va refuza să numească premierul ales de USL, atunci îl vom suspenda“.

Aflat într-o vizită oficială în Italia, Victor Ponta s-a detaşat astfel de intenţiile disperate ale colegilor săi de alianţă Crin Antonescu şi Dan Voiculescu care sunt adevăraţi fani ai suspendării preşedintelui Traian Băsescu. (C.C)