3.5 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 7:51
No menu items!

Ponta nu exclude candidatura sa la președinție – sau Isărescu, Oprescu, Tăriceanu, Geoană – dacă nu se reface USL

spot_img

Ponta 3_SZ

Premierul Victor Ponta a declarat sâmbătă că, în cazul în care nu se va reface USL, la alegerile prezidențiale ar putea candida cu sprijin din zona politică de centru-stânga Mugur Isărescu, Sorin Oprescu, sau Călin Popescu-Tăriceanu, iar din partea PSD eventual poate candida chiar el, sau Mircea Geoană.

“Cu candidatura lucrurile din punctul meu de vedere sunt destul de clare. Dacă prima opțiune este refacerea Uniunii Social Liberale (USL) și un candidat comun alături de liberali, dacă nu există această variantă, și nu va fi din cauza noastră, atunci a doua variantă este de a sprijini unul dintre candidații doriți de poporul român, nu de PSD, sau PC, sau UNPR, și aici lista este foarte scurtă: Mugur Isărescu, dacă va dori să candideze, Sorin Oprescu, Călin Popescu-Tăriceanu și de la noi din partid, atât cât mă uit bine, Mircea Geoană și cu mine suntem cei care putem candida cu șanse. Cine va fi acest candidat? Cel care e dorit de români și vom stabili lucrul acesta după 25 mai”, a declarat Victor Ponta.

Liderul PSD a mai spus că își dorește să rămână prim-ministru, așa cum s-a angajat, și a subliniat că el dorește să respecte tot ceea ce și-a asumat în fața oamenilor la alegerile parlamentare din 2012.

“Dacă se reface USL atunci lucrurile sunt foarte clare, (…) eu vreau să respectăm tot ceea ce ne-am angajat în fața oamenilor, (…) și anume președinția Senatului trebuie să revină unui candidat pe listele USL, dar din zona liberală”, a afirmat Ponta.

Premierul a subliniat că este nevoie de o reprezentare în actul puterii a opțiunii cât mai multor cetățeni și a cât mai multor gândiri. “Dacă vom ajunge la concluzia că va fi candidat la prezidențiale din partea de centru-stânga, fie Oprescu, fie eu, sau Geoană, atunci inevitabil un prim-ministru va trebui să reflecte o gândire de centru-dreapta”, a spus Victor Ponta.

A.V.