7.9 C
București
duminică, 18 aprilie 2021 - 4:57

Ponta: Nu este niciun pericol pentru România atâta timp cât suntem membri NATO

Victor Ponta a făcut declarațiile, vineri, după întâlnirea cu secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen

victor-ponta
Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, după întâlnirea cu secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, că România a fost felicitată pentru alocările suplimentare în domeniul apărări şi că ţara noastră nu se află în niciun fel de pericol atâta timp cât este membră NATO.

Ponta a precizat că România a fost felicitată de secretarul general al NATO pentru alocările suplimentare în domeniul apărării.

Ne-a felicitat pentru alocările suplimentare în domeniul Apărării. Am precizat cât de important a fost și este pentru economia românească, pentru locuri de muncă, pentru dezvoltarea sistemului militar și de apărare al României faptul că am obținut aprobarea Comisiei Europene pentru ștergerea datoriilor istorice din industria de Apărare.

Victor Ponta

premier

Premierul a menționat că “NATO susţine modul în care România îşi îndeplineşte îndatoririre şi aplică sancţiunile internaţionale”.

Se discută cu toţi reprezentanţii statului român tot ceea ce ţine de strategia de viitor, dar angajamentul foarte ferm de respectare şi de solidaritate cu toate ţările NATO este foarte clar. Nu este niciun fel de pericol concret pentru România şi pentru populaţia României atâta timp cât suntem membri NATO.

Victor Ponta

premier

Întrebat despre declarațiile ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, legate de Republica Moldova, Ponta a răspuns: “Moldova are în propria Constituţie neutralitatea şi nu se pune problema de a schimba acest lucru în acest moment însă e nevoie ca şi România, şi NATO să garanteze şi să sprijine integritatea teritorială şi parcursul pro-european al Republicii Moldova. Guvernul pro-european de la Chişinău trebuie sprijinit, mai ales că în iunie va semna Acordul de asociere, şi acest lucru este esenţial pentru Moldova“.

Într-un interviu acordat Bloomberg TV, Lavrov afirma că Rusia va garanta integritatea teritorială a Republicii Moldova dacă această ţară menţine statutul de neutralitate şi acordă un statut special regiunii separatiste Transnistria.

Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen, a fost primit, vineri, cu onoruri militare la Ministerul Apărării Naționale, în prezența premierului Victor Ponta, a vicepremierului Gabriel Oprea și a ministrului Apărării, Mircea Dușa. Rasmussen va fi primit vineri și de președintele Traian Băsescu.

D.M.