2.9 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 11:17
No menu items!

Ponta: Nimeni nu va pierde vreun leu din pensie în urma deciziei Curţii Constituţionale

spot_img

pensionari

Premierul Victor Ponta a declarat vineri că “nimeni nu va pierde vreun leu din pensie” în urma deciziei Curţii Constituţionale (CC), de recalculare, anunţând, totodată, că pensiile vor fi indexate cu 3,76 la sută, anul viitor.

Premierul Victor Ponta a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă la Sibiu, că pensiile vor fi indexate, anul viitor, cu un procent care depăşeşte inflaţia.

“Anul viitor vor fi indexate pensiile. În bugetul pe 2014, în mod sigur, este prevăzută o indexare superioară inflaţiei şi anume cu 3,76 la sută”, a spus premierul.

În plus, acesta a afirmat că urmează să se stabilească exact ce pensii trebuie recalculate în urma deciziei Curţii Constituţionale, însă a dat asigurări că nicio pensie nu va scădea.

“O să vedem, în baza deciziei CC, ce pensii trebuie să recalculăm. Vreau doar să asigur un lucru: dacă va fi cazul să recalculăm în plus, cu siguranţă vom da banii. Dacă ne va cere Curtea să tăiem vreo pensie, nu voi fi de acord şi vom găsi o altă soluţie legislativă astfel încât absolut nicio pensie să nu fie scăzută”, a declarat premierul.

Acesta a adăugat că-i pare rău doar că trebuie să existe o nouă “procedură administrativă de recalculare”.

“Îmi pare rău doar că va fi o nouă procedură administrativă, o nouă recalculare, dar dacă asta a decis Curtea este bine. Vreau să transmit un mesaj foarte clar, că nimeni nu va pierde vreun leu din pensie în urma deciziei CC”, a adăugat Ponta.

Premierul a participat vineri, la Sibiu, la Conferinţa Naţională a Pensionarilor Social-Democraţi.

Curtea Constituţională a constatat marţi că dispoziţiile art. III alin.(2) şi (3) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 1/2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice sunt neconstituţionale.

Lucian Mera