16.1 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 0:52

Ponta: Niciodată nu s-a pus problema negocierii unui proiect de autonomie pentru Ținutul Secuiesc

spot_img

Victor Ponta a declarat, vineri, că niciodată nu a avut o discuție cu liderii UDMR despre proiectul de autonomie anunțat de aceștia

Ponta_Hunor_SZ

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, la Reghin, întrebat despre proiectul de autonomie anunţat de liderii UDMR, că niciodată nu a avut o asemenea discuție cu aceștia. El a precizat că declarațiile Uniunii cu privire la acest proiect de lege ține de campania electorală.

Ce «Ţinut Secuiesc» aveţi la Reghin? Eu n-am auzit aşa ceva. Ideea e următoarea: România e ţara tuturor celor care locuiesc aici, români, maghiari, ce sunt ei, în al doilea rând, eu cred în convieţuire, nu cred în conflict, şi în al treilea rând, când e vorba de sport, chiar nu cred în politică şi în conflicte politice. Sunt şi ei (UDMR n.r.) în campanie electorală. Niciodată, nici nu s-a pus problema, ei nu ne-au cerut aşa ceva şi nu ne-au cerut nouă. E un proiect al lor politic. Nu a fost niciodată o asemenea discuţie şi am întotdeauna un negociator cu UDMR, pe domnul ministru al Apărării, din Harghita, domnul Duşa. Sunt convins că lucrurile vor rămâne în logica lor normală.

Victor Ponta
premier

 

Vicepreşedintele politic al UDMR, Borbely Laszlo, anunţa, la sfârşitul lunii martie, că reprezentanţii Uniunii vor promova un nou proiect legislativ pe tema autonomiei, “conform tuturor preceptelor democratice”. El a arătat că autonomia teritorială apare în programul Uniunii încă din 1993 și nu vede “care e problema” dacă se vine cu un nou proiect de lege pe acest subiect, în condiţiile în care altele două, similare, au fost respinse de Parlament.

La rândul său, preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, declara, în 8 mai, că proiectul de autonomie al Uniunii va fi analizat de o comisie mixtă formată din câte trei reprezentanţi ai UDMR şi PCM.

D.M.