17 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 20:04

Ponta: Metroul Drumul Taberei-Universitate, funcțional cu un an întârziere, în 2016

spot_img

Premierul Victor Ponta a anunțat, miercuri, de pe șantierul Magistralei 5, că lucrările la tronsonul de metrou Drumul Taberei-Universitate vor fi terminate în 2016, cu un an întârziere.

Îmi pare groaznic de rău pentru locuitorii din această zonă care mai au de suferit o perioadă cu traficul rutier. Ideea este ca la final nu doar să se redea toate părțile de carosabil, ci ca transportul de persoane cu noua linie de metrou să fie realizat. Răspundem împreună, și Guvern, și minister, și Metrorex, și constructorul că lucrările merg fără niciun fel de întrerupere. Proiectul a început foarte prost, nu a fost gândit foarte clar ca finanţare şi ca timp. Fostul guvern a alocat 10 milioane euro, noi trebuie să alocăm restul până la 1,5 miliarde

Victor Ponta
prim-ministru

Tronsonul de metrou, care trebuia pus în funcțiune în cursul anului 2015, va avea zece staţii, la Râul Doamnei, Valea Argeşului, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parcul Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor, şi va acoperi, în principal, un bazin cu un număr de peste 300.000 de locuitori din sectoarele 5 şi 6 ale Capitalei.

A.V.