1.4 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 4:58
No menu items!

Ponta merge, luni, în Parlament pentru a prezenta rezultatele economice pe 2014

spot_img

ponta

Premierul Victor Ponta a anunțat că va merge, luni, în Parlament pentru a prezenta un pachet de măsuri în domeniul energetic, care să stimuleze industria și producătorii naționali.

Am avut încă o discuție cu toți cei implicați în așa fel încât, luni, să prezint în Parlament, Camerei Deputaților, și miercuri în ședința de Guvern să adoptăm toate actele normative necesare pentru a face un pachet de stimulare în zona energiei pentru industrie, pentru producătorii naționali.

Victor Ponta

prim-ministru

Ponta a mai spus, la începutul ședinței de guvern, că va prezenta rezultatele economice ale României pentru începutul anului 2014 și soluțiile pe care Executivul intenționează să le adopte, pentru ca obiectivele asumate în programul de guvernare, precum reducerea CAS sau scutirea de impozit pe profitul reinvestit, să poată fi implementate.

Dacă reușim și păstrăm săptămâna viitoare competitive și toate prețurile la energie, și reușim, (…)înseamnă că și 2014 va fi un an economic la fel de bun, dacă nu cumva chiar mai bun. În felul acesta România își depășește propriile ținte de creștere economică, de investiții străine și de creștere a competitivității și acesta e lucrul cel mai important.

Victor Ponta

prim-ministru

Premierul a afirmat că “s-a rezolvat problema cu Legea energiei referitor la certificatele verzi”. “De altfel, astăzi, Curtea Constituțională a și respins sesizarea președintelui. Mă bucur că a promulgat legea anticipând faptul că nu avea dreptate și că urma să piardă la Curtea Constituțională și în felul ăsta săptămâna viitoare avem hotărârea de guvern (…) cu prețuri la energie care să rămână cel puțin la valoarea actuală. Președintele s-a făcut că nu înțelege: nu era vorba de scăzut, era vorba să nu se dubleze prețurile și, slavă Domnului, nu se dublează. Am prevenit acest lucru în ultimul moment și decizia Curții Constituționale e în același sens”, a mai adăugat Ponta.

Premierul a precizat că Guvernul va opera modificări la legislația privind gazele.

“Tot luni prezentăm și miercuri adoptăm și celelalte modificări pentru pachetul pe gaze astfel încât pentru toți marii producători, pentru companiile mai mari, mai mici să avem și în 2014 un pachet de energie și de prețuri la energie – energie electrică, gaze – care să-i păstreze competitivi și să-i păstreze în acest trend pozitiv pe care economia românească l-a avut în 2013 și în 2014 chiar un pic mai bine decât în 2014”, a explicat Ponta.

Camera Deputaţilor va organiza, luni, 24 martie, o dezbatere în plen, inițiată de PNL, pe tema neimpozitării profitului reinvestit şi reducerii CAS cu 5 puncte procentuale la angajator.

Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor a solicitat ca la dezbaterea din Cameră să participe premierul Victor Ponta, ministrul de finanţe, Ioana Petrescu și ministrul delegat pentru buget, Liviu Voinea.

D.M.