10.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 17:59
No menu items!

Ponta: M-am supărat pe un ministru care avea nouă semnături pe un act, în spatele semnăturii sale

spot_img

Ponta 3_SZ

Premierul Victor Ponta a afirmat că autorităţile fac eforturi pentru reducerea birocraţiei, dar se confruntă cu problema asumării responsabilităţii, dând ca exemplu faptul că s-a supărat pe un ministru pentru că pe un document, sub semnătura acestuia, se mai aflau alte nouă ale unor subordonaţi. Ponta a făcut aceste declarații în cadrul Forumului “Fonduri Europene 2014-2020”, organizat de Intact Media Group, marți, la Palatul Parlamentului. 

Am încercat să scoatem partea de birocraţie, avem însă o problemă pe care cred că o ştiţi cu toţii şi e legată (…)de fuga de responsabilitate. Deja în ziua de astăzi să mai găseşti pe cineva care să semneze un document public este o provocare uriaşă. Am constatat şi m-am şi supărat pe unul din membrii Cabinetului care avea în spatele semnăturii sale nouă semnături! Nouă care au semnat înainte să semneze el! Şi am întrebat atunci de ce mai e ministru. Problema este că cei nouă probabil că mai au încă nouăzeci care semnează ca cei nouă să semneze, ca atunci când vine şi îi ia pe undeva să meargă toţi nouăzeci.

Victor Ponta

prim-ministru

Întrebat la ce ministru se referă, Victor Ponta a evitat să spună numele acestuia.

Există o mare problemă legată de frica care există în toată administraţia de a-şi asuma cineva responsabilitatea pentru proiecte. Peste tot se fac bibliorafturi şi tone de hârtii şi semnează mulţi, foarte mulţi oameni pentru că nimeni nu mai vrea să-şi asume responsbilitatea. Pe de o parte, e o parte bună asta, faptul că s-au redus cu foarte mult tentativele şi cazurile de fraudă, pe partea cealaltă e o problemă pentru că în mod sigur toate termenele se lungesc şi există o fugă de răspundere cu care ne confruntăm în tot ceea ce înseamnă administraţie publică centrală şi locală.

Victor Ponta

prim-ministru