19.2 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 9:18
No menu items!

Ponta: Legea privind amnistia și grațierea mi-a fost propusă de Antonescu și de Fenechiu

spot_img

Premierul Victor Ponta a declarat într-un interviu la DCNews că, în interiorul USL, el a fost de acord cu a-și asuma proiectele nepopulare, pentru a proteja imaginea de ”prezidențiabil” a fostului lider liberal

nicoara_ponta_antonescu 3

Crin Antonescu și Relu Fenechiu au propus legea grațierii și a amnistiei, chiar dacă ulterior fostul șef al PNL s-a dezis de această inițiativă, a declarat joi șeful Executivului.  Acesta a precizat că erau de față zece oameni atunci când cei doi liberali au făcut această propunere.

”Antonescu și Fenechiu au propus legea grațierii și a amnistiei (…) Crin a uitat și că a fost cu noi la Băsescu când a semnat pactul de coabitare (…) Întelegerea noastră a fost că atunci când sunt acte normative, cum e Roșia Montană, care sunt nepopulare mi le asum eu, ca premier. Dar nici nu poți acum să te speli pe mâini”, a spus Victor Ponta.

În același interviu, șeful Executivului a declarat că, dacă va candida împotriva lui Antonescu la prezidențiale, nu va folosi atacuri la persoană și că, în opinia lui, fostul șef al PNL este singurul candidat cu profil prezidențial.

Ponta a mai spus că dacă există susținere pentru un asemenea act normativ el trebuie discutat numai după o analiză amănunțită făcută de ministrul Justiției. Proiectul de lege privind amnistia și grațierea rămâne în dezbatere publică cel puțin până în toamnă.

La finele anului 2013, acest proiect de lege, alături de alte reglementări adoptate de Cameră, a generat controverse, inclusiv reacții ale ambasadelor occidentale la București.

C.C.